Matilda Bäck

Jag heter Matilda Bäck, är 22 år och bosatt i södra Dalarna på vår gård. Jag har haft egna hästar i hela mitt liv där karriären startade på en shetlandsponny vid namn Musse Pigg som vi köpte av Frida Andérsen. Därefter följde en ponnykarriär där jag utbildade alla ponnys från de var ungponnys till färdiga tävlingsponnys. Fick placeringar upp till LA, red i Åsebos elitlag mm.. Vid 16 års ålder gick jag upp på storhäst och har sedan dess tävlat och utbildat hästar upp till 130 cm med placeringar, vunnit DM för juniorer, ridit Div 1 mm..

Har alltid haft en förkärlek till att utbilda mina egna hästar och har en tendens att fastna för de lite mer "komplicerade" hästarna. Vilket är en anledning till varför jag inte kommit upp i klasserna.

Jag tränar för Linda Lejon, Daniel Bergqvist samt Kerstin Alhgren. Har tidigare tränat mycket för Lotta Björe och Sofia Lederud. Lär och lever efter deras filosofi, all min träning är inspirerad av deras. Jag tror på att en stabil grund är a och o för att kunna klättra upp i klasserna eller bara ha ett gott förtroende mellan häst och ryttare. Engagemang, trygghet och förtroende är mina ledord i allt arbete jag gör, både uppsuttet samt som tränare. Att utmana hästar och ryttare är bra, men aldrig att pressa dem. Ridning ska vara roligt, både för häst och ryttare!